Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

pondělí 28. března 2011

Přístupnost na ISSS 2011

Ve dnech 4. a 5. dubna 2011 se díky vstřícnosti pořadatelů opět účastníme konference Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové. Kromě stánku, kde budeme mít s kolegy poradnu pro bezbariérový web - najdete nás v přízemí u Jednacího sálu, náš stánek má číslo 63 - jsem dostal prostor i pro jednu přednášku.

Přednášku budu mít v pondělí 4. dubna v Eliščině sále kongresového centra Aldis od 17:05 do 17:20 v sekci ICT bez bariér. Přednáška má název Praktické aspekty přístupnosti a bude zaměřena na praktické ukázky řešení některých situací (definování textových alternativ, strukturování obsahu) v oblasti přístupnosti. Tvůrci webu potřebují jednoduché, snadno dostupné a použitelné nástroje k tomu, aby mohli přístupné weby tvořit a mým cílem bude ukázat, že přístupnost v praxi nemusí být složitá a že mnohdy stačí použít zdravý selský rozum.

Pokud se na konferenci chystáte a tématika přístupnosti vás zajímá, rád bych vás pozval k nám na stánek i na přednášku.

Těšíme se na setkání.

P.S. Weby ze Zlatého erbu i Bibliowebu máme otestovány, takže pokud jste soutěžili a zajímá vás, jak jste dopadli či kde má váš web nějaká slabá místa v přístupnosti, stavte se - kolega Michal Jelínek vás rád s výsledky testování seznámí.

Žádné komentáře: