Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

úterý 5. května 2009

Zahraniční zdroje o přístupnosti

Kvalitní zdroje v češtině, věnující se pravidelně přístupnosti, by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Spousta zdrojů ale existuje v zahraničí a informace tak lze najít na celé řadě míst. Jared Smith z WebAIM vytvořil seznam nejlepších blogů o přístupnosti. Najdete mezi nimi takové perly, jako 456 Berea Street Rogera Johanssona, Marco’s accessibility blog Marca Zehe či The Paciello Group Blog. Některé blogy, uvedené v seznamu, jsem neznal, takže jsem si je přidal do čtečky a jsem zvědavý, co nového mi přinesou.

Dalším významným zdrojem informací o přístupnosti se v dnešní době stává i Twitter. I zde už se vytvořila početná komunita lidí, kteří se zabývají přístupností. Pokud Twitter používáte a a chcete jej využít pro získávání informací o přístupnosti, vyberte si z druhého seznamu od Jareda uživatele, kteří vás zajímají, a začněte jejich twíty sledovat.

Jaké zahraniční zdroje o přístupnosti sledujete vy? Znáte nějaké, které ve výše uvedených seznamech chybí, a stály by za pozornost?

Žádné komentáře: