Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

pondělí 5. ledna 2009

Produkty Dolphin ve verzi 10

Není to tak dávno, co jsem psal o uvedení devítkové řady produktů britské firmy Dolphin, a už je tu řada desítková. Ta opět přináší celou řadu vylepšení a novinek. Rád bych vás seznámil alespoň s těmi, které se nějak dotýkají webu.

Rychlé navigační klávesy

V devítkové verzi se jako novinka objevily rychlé navigační klávesy pro posun po jednotlivých prvcích stránky. Ty však bylo nutné používat spolu s tzv. Dolphin klávesou (typicky CapsLock). Desítková verze usnadňuje jejich používání tím, že už fungují i bez Dolphin klávesy - tzn. pro přesun na další nadpis stačí stisknout H a ne CapsLock + H jako doposud. Rychlých navigačních kláves je k dispozici celkem 14.

Podpora webového prohlížeče Firefox 3

Dolphin produkty ve verzi 10 nyní podporují prohlížeč Mozilla Firefox verze 3 nebo novější. Tato podpora je k dispozici jako přidaná funkčnost ke kompletně přepracované podpoře prohlížeče Internet Explorer z verze 9.01.

Specifická nastavení pro konkrétní URL v Internet Exploreru

Pro konkrétní URL lze nyní provést specifická nastavení - například zda rozvinout akronymy či zkratky, hlásit popisek objektu z tooltipu, hlásit titulek objektu, zakázat aktualizaci stránky, potlačit formulářový režim či automatický virtuální kurzor, atd. Na některých webových stránkách může být specifické nastavení velmi vhodné, proto je tato možnost vítanou novinkou.

Související odkazy

Žádné komentáře: